Köyceğiz Gölü’nde Müsilaj Tedirginliği

Köyceğiz Gölü’nde Müsilaj Endişesi

Muğla’nın doğal güzelliklerinden biri olan Köyceğiz Gölü, son günlerde müsilajın etkisi altında. Göldeki müsilaj, çevre kirliliği endişesine yol açarken, bölge halkı ve doğaseverler de kaygılı.

Köyceğiz Gölü’nde ortaya çıkan müsilaj, henüz kaynağı belirlenemeyen bir çevre sorununa işaret ediyor. Beyazımsı tabakalar ve köpük birikintileri, gölde çevre kirliliği yaratırken, bölge sakinleri duruma şaşkınlıkla yaklaşıyor. Göldeki doğal güzellikler ve tarihi kalıntılar bu sorunla gölgelenirken, yetkililer de konuyla ilgili olarak detaylı bir inceleme başlattı.

Köyceğiz’de yaşayan Hasan Gencer, gölde zaman zaman renk değişiklikleri yaşandığını ve müsilajın neden olduğu patlamaların küçük balıklara zarar verdiğini belirtti. Olayın detaylı bir şekilde aydınlatılması ve gerekli önlemlerin alınması için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

Müsilajın neden kaynaklandığı konusundaki net bilgi, yetkililerin yapacakları açıklama ve detaylı rapor sonrasında ortaya çıkacak.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / OSMAN ACAR – Yerel

Related Posts

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Kene ısırığına karşı kıyafet rengi uyarısı!

Artan sıcaklıklarla birlikte doğa yürüyüşleri ve piknikler keyifli olsa da, uzmanlar kenelere karşı uyarıyor.

60 yaşın üstündeyseniz bunu yapmayı bırakın, ölüm riskini yüzde 26 artırıyor!

Uzmanlar, 60 yaş ve üzeri bireylerin sosyal izolasyona girmesinin, yalnızlığın yol açtığı fiziksel ve zihinsel yıpranma nedeniyle ölüm riskini yüzde 26 oranında yükselttiğini açıkladı.