Anime temalı 250 bini aşkın siber saldırı tespit edildi

Z Kuşağı için Siber Güvenlik Oyunu Piyasaya Sürüldü

Gençler için yayın izlemek sadece bir eğlence değil, aynı zamanda kimliklerini şekillendiren karakterler, dünyalar ve fandomlarla bağ kurma biçimine dönüştü. Z kuşağı, anime izlemeyi alışkanlık haline getirerek tarihteki en anime meraklısı nesil haline geldi. Bununla birlikte, siber suçlular, popüler anime yapımlarının adlarını kullanarak genç kullanıcıları hedef alan kötü niyetli aktivitelerde bulunmaya devam ediyorlar.

Kaspersky tarafından yapılan açıklamaya göre, Naruto, One Piece, Demon Slayer, Attack on Titan ve Jujutsu Kaisen gibi popüler anime yapımlarının adları altında kötü amaçlı yazılımlar veya istenmeyen dosyalar gönderilmeye çalışılıyor. Kaspersky, bu tür kötü amaçlı girişimlerin sayısının son dönemde hızla arttığını belirtiyor.

İncelemelerde, Naruto’nun diğer anime yapımlarını geride bırakarak en fazla saldırıya maruz kalan yapım olduğu ortaya çıktı. Demon Slayer ve Attack on Titan da kötü niyetli içeriklerin dağıtılmasında sıkça kullanılan anime yapımları arasında yer alıyor.

Bununla birlikte, sadece animeler değil, Shrek, Stranger Things, Twilight, Inside Out 2 ve Deadpool & Wolverine gibi popüler filmler ve diziler de sahte içeriklerle taklit edilerek siber saldırılara maruz kalıyor. Özellikle Shrek, hedef alınan yapım sayısında büyük bir paya sahip.

Z kuşağının dijital dünya ile bu kadar yoğun etkileşim halinde olduğu bir dönemde, Kaspersky tarafından özel olarak geliştirilen “Case 404” adlı siber güvenlik oyunu kullanıcıların dikkatini çekiyor. Bu interaktif oyun, gençleri siber tehditlere karşı bilinçlendirirken aynı zamanda eğlenceli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Kaspersky uzmanları, güvenliğin önemine vurgu yaparak, kullanıcıların yasal yayın hizmetlerini tercih etmeleri, resmi mağazalardan uygulamalar indirmeleri ve dosya uzantılarına dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle Z kuşağının çevrim içi güvenliğine daha fazla özen göstermesi gerektiği belirtiliyor.

Related Posts

Youtube yapay zekaya teslim oluyor! Yeni özellik sinirleri bozacak

Youtube gelecek olan yapay zeka destekli özellik içerik üreticilerini canını çok sıkacak.

Antarktika’nın derinliklerinde saklı sır! Buzulların altındaki gizemli dünya

Antarktika’nın kalın buz tabakalarının altında, bilim insanlarını hayrete düşüren bir gizli dünya gün yüzüne çıktı. Yüzlerce metre derinlikte yer alan yeraltı nehirleri ve daha önce bilinmeyen ekosistemler, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle …

Ay hayali! Güney Kutbu’nda bilim ve güç savaşı

Çin, uzay keşfinde çığır açacak bir projeye imza atmaya hazırlandı. 2035 yılına kadar Ay’ın Güney Kutbu’nda Uluslararası Ay Araştırma İstasyonu (ILRS) adıyla bir bilimsel üs kurmayı planlayan Pekin, bu hedefle Rusya’nın da desteğiyle iki aşamalı bir …

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Yiğit Doğukan Bozkurt’tan Paris’te 2 altın madalya

Paris Yarışları’nda Milli para kürekçi Yiğit Doğukan Bozkurt, iki altın madalya kazandı.

Iphone’un bu modellerinde artık WhatsApp kullanılamayacak!

Kendini sürekli geliştiren ve kullanıcılarına yeni özelliklerle buluşturan uygulamalardan biri de WhatsApp. Gelişen teknoloji ve artan rekabet şirketi de kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya itiyor bu kapsamda WhatsApp 1 Haziran tarihinden …