Atilla Yeşilada uyardı: Çok sert düşecek

Ons Altının Tarihi Zirvesi: 3500 Doları Gördü!

Bu hafta tarihi zirvesini 3 bin 500 doları görerek yeniden taşıyan ons altın, 49 yıl aradan sonra reel getiri bakımından 1979 senesinin fiyatlarını geride bıraktı.

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş, uluslararası para akışının emtialara olan hızlı yönelişine sebep olurken, ekonomist Atilla Yeşilada, ‘Mesele Ekonomi’ kanalında önemli uyarılarda bulundu.

Yeşilada, altın fiyatlarındaki yükselişin kısa süreli olabileceğini belirterek, çok sert düşüşlerin yaşanabileceğine dikkat çekti.

‘HERKESİN ELİNDE KALACAK’

Yeşilada, altın yatırımcılarına şu ifadelerle seslendi:

“Altın tahminimde yanıldım. Çünkü Trump’ın Jerome Powell’ı kovmaya çalışacak kadar ileri gideceğini tahmin etmemiştim. Şu anda ons altın 4 bin dolara da gider, 5 bin dolara da gider ama bu seviyelerden sonra öyle bir patlama olur ki, herkes altında kalır ve ciddi zararlarla karşılaşabilir. Altının bu denli yükselmesini haklı çıkaracak bir sebep bulunmuyor aslında.”

Yeşilada, altına olan talebin artmasının arkasında diğer alternatiflerin zorluğunun yattığını vurgulayarak, altın ve son dönemlerde Bitcoin gibi yatırım araçlarına yönelindiğini ancak bunun sağlıksız bir gelişme olduğunu belirtti.

Altın balonunun patlamasının ülkelere zarar vermesini beklemediğini ifade eden Yeşilada, asıl sorunun kaldıraç ile altın alan fonlar olabileceğini ve bu fonların altından kaynaklanan sorunlarla iflas edebileceklerini dile getirdi.

Yeşilada, altının önümüzdeki aylarda 4 bin doları göreceğini düşündüğünü belirterek, belirsizliklerin sona ermesiyle yaşanacak olan gerçeklikle yatırımcıların karşılaşacağını söyledi.

Related Posts

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 25 Nisan 2025 Cuma kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Riskli binaların yıkım ve yeniden yapımı: İşte adım adım süreç

Depreme karşı dayanıklılığı ve içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapıların tespitine yönelik işlemler 4 aşamada yapılıyor.

Yabancılar yeniden alım tarafına geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 269,1 milyon dolarlık hisse senedi alırken 970 milyon dolarlık DİBS ve 8,4 milyon dolarlık ÖST varlığı sattı.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine soğuk duş! Korkunun bile ticaretini yapıyoruz

İstanbul’da 23 Nisan çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların farklı şehirlere yönelmesi, bu bölgelerde konut ve kira fiyatlarında ani artışlara yol açtı. Ticaret Bakanlığı ve emlak sektörü temsilcileri, yaşanan fiyat artışlarını “fırsatçılık” olarak nitelendirerek ciddi uyarılarda bulundu.

Şirketlerin rekor net döviz açığı şubatta 155 milyar 400 milyon dolar oldu

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, şubat ayında 7,3 milyar dolarlık artışla 155,4 milyar dolara yükseldi. Merkez Bankası verilerine göre firmaların döviz varlıkları azalırken, kısa vadeli döviz fazlası ise ciddi geriledi.

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir