Hastanede skandal hata! Yanlış ameliyata giriyordu, babası son anda yetişti

Murat Çataldaş’ın Babası, Yanlışlıkla Oğlunu Farklı Bir Ameliyata Gönderilmesini Önledi

24 yaşındaki Murat Çataldaş, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde yapılan muayene sonucunda bağırsak fıtığı teşhisi konuldu. Bu teşhisin ardından 2 kez ameliyat olan Çataldaş, rahatsızlanınca yine aynı hastaneye gitti. Muayeneler sonucunda yatış alınan Murat Çataldaş’ın başına gelenler dikkat çekiciydi.

Oğlunu Uyararak Büyük Bir Hata Önledi

Murat Çataldaş’a, safra kesesi ameliyatı yapılacağı söylendi ve hazırlıklar başlatıldı. Fakat, karışan evraklar nedeniyle doğru ameliyat bilgisi verilmedi ve aslında safra kesesinin sağlam olduğu ortaya çıktı. Durumu fark eden Murat’ın babası, bu büyük hata sonucunda oğlunu son anda farklı bir ameliyattan kurtardı.

Murat Çataldaş, yaşadığı olayı şu şekilde anlattı: “Apandisit ameliyatlarından sonra safra kesesi ameliyatına alınacaktım. Babam yetişti ve hemen durumu engelledi. Dosyalar karışmış, odalar değişmiş. Doktorla konuştuk, sorunu çözdük.”

Sağlık Çalışanlarından Gelen Şaşkınlık

Murat’ın babası, oğlunun yanlış ameliyata gönderilmesi karşısında doktorları uyarmasıyla büyük bir kriz önlendi. Şaban Çataldaş, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Doktor da şaşırdı, dosyaların karıştığını fark etti, müdahale etti.” Yaşanan bu olay, sağlık çalışanlarının dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Çağla Taşçı – Sağlık

Related Posts

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Kene ısırığına karşı kıyafet rengi uyarısı!

Artan sıcaklıklarla birlikte doğa yürüyüşleri ve piknikler keyifli olsa da, uzmanlar kenelere karşı uyarıyor.