İmalatçı KOBİ’lere 30 milyar liralık yeni destek paketi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İmalatçı KOBİ’lere Yönelik 30 Milyar Liralık Destek Paketini Devreye Alıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, imalatçı KOBİ’lerin yararlanabilmesi için 30 milyar liralık yeni destek paketini devreye alacak ve kefalet limiti 25 milyar lira olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü yaptığı konuşmada, iş dünyasına destek için Kredi Garanti Fonunu (KGF) önemsediğini belirterek, “KGF’den tulumbaya suyu dökmekte fayda var ki hareketlensin. İnşallah yeni dönemde çok daha farklı bir adımı atacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan bilgilere göre, sektörlere özel destek paketlerinin yanı sıra imalatçı KOBİ’lerin sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamak amacıyla uygun maliyetli ve erişilebilir finansman imkanları sunacak.

Reel sektörü destekleme çalışmaları kapsamında hazırlanan kefalet paketi ile imalatçı KOBİ’lere yaklaşık 30 milyon lira kredi imkanı sağlanacak.

Kısa sürede devreye alınacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KGF aracılığıyla 17,5 milyar lira işletme ve 7,5 milyar lira yatırım harcamalarında kullanılmak üzere toplam 25 milyar lira kefalet limitli destek paketini uygulayacaklarını bildirdi.

Destek paketinin kefalet oranının yüzde 85 olacağını belirten Şimşek, “Yararlanıcı başına kredi üst limitlerini, işletme harcamaları için 15 milyon lira, yatırım harcamaları için 30 milyon lira olarak belirledik. Protokol aşaması tamamlanan destek paketini kısa süre içinde kullanıma açacağız.” dedi.

“KOBİ’lerimizin gücüne güç katacağız”

Şimşek, KOBİ’lerin ekonomideki önemine vurgu yaparak şunları kaydetti: “Seçici politikalarla reel sektörü desteklemeye devam ediyoruz. Enflasyonla kararlı mücadelemizi sürdürürken makroekonomik istikrarı koruma hedefiyle eş zamanlı olarak reel sektörün ihtiyaçlarını da yakından takip ediyoruz. Üretim ve istihdamın temel taşı KOBİ’lerimizin desteklenmesi, bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. İmalatçı KOBİ’lerimizin büyümeye katkısını ve rekabet güçlerini artırmak için finansman imkanlarını destekleme çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Uygun maliyetli ve erişilebilir finansman kaynakları ile KOBİ’lerimizin gücüne güç katacağız.”

(AA)

Related Posts

Hazine’nin borç stoku belli oldu

Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı haziran ayı brüt borç stoku verilerine göre merkezi yönetimin borç stoku 11 trilyon 64,4 milyar lira oldu.

Hong Kong ekonomisinde umutlar yeşerdi

Hong Kong’da yıllık enflasyon oranı, Mayıs 2025’te yüzde 1,9’a gerileyerek önceki ayki yüzde 2 seviyesinden hafif düştü. Ulaştırma fiyatlarındaki artış yüzde 3,8’den 2,2’ye, çeşitli hizmetlerdeki artış ise yüzde 2,1’den 1,4’e indi. Çeşitli mal …

İKB ile 740 milyon dolarlık anlaşma imzalandı!

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, İKB ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, İstanbul’daki kamu hastanelerine ve deprem bölgesindeki eğitim kurumlarına yönelik yatırımlar hususunda önemli bir anlaşmaya imza attı. Söz konusu anlaşma kapsamında, İstanbul’da …

Samuray arısı, kahverengi kokarcaya karşı

Pamukova’da kahverengi kokarcaya karşı “Samuray Arısı” ile doğal mücadele başladı Genel●2025-06-19 22:16:43●Sakarya●Ulusal● SAKARYA’nın Pamukova ilçesinde, tarım alanlarında büyük zararlara yol açan kahverengi kokarcaya karşı kimyasal ilaç …

Türk akaryakıt devi yabancılara satılıyor!

Zeren Group’un Alpet hisseleri için yeni satış görüşmesi dikkat çekti. Sürecin tamamlanması halinde Türkiye’de önemli bir akaryakıt markası daha yabancı sermaye kontrolüne geçebilir. Sektördeki hareketlilik yatırımcı ilgisini artırıyor.

Meyvenin tadı kaçtı: Kirazın kilosu 500, tanesi 10 lira oldu

Pazarda ve markette çileğin tanesi 5,6 TL, papaz eriğin tanesi 5,2 TL, Akça armutun tanesi 5,2 TL, nektarinin tanesi 34.55 TL, Anjelika eriğin tanesi 7.80 TL, Malatya kayısısının tanesi 5 TL, şeftalinin tanesi 18.39 TL’yi buluyor