Kahramanmaraş’ta Ambulans Kazası: 3 Sağlık Görevlisi Yaralı

Kahramanmaraş’ta Ambulans Kaza Yaptı: 3 Sağlık Görevlisi Yaralandı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen kaza sonucu, Elbistan-Nurhak karayolu üzerinde seyir halinde olan 46 BL 658 plakalı ambulans yoldan çıktı ve 3 sağlık görevlisi yaralandı. Karlı yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu gerçekleşen kaza, hızla olay yerine müdahale edilmesini gerektirdi.

Olayın ardından itfaiye ve sağlık ekipleri hemen sevk edilerek yaralı sağlık görevlilerine yardım etti. İtfaiye ekipleri tarafından ambulansın içinden çıkartılan yaralılar, başka bir ambulansla en yakın hastaneye sevk edildi.

Yaralı sağlık görevlilerinin durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili detaylı inceleme devam ediyor. Olay, Kahramanmaraş’ta yaşanan trafik kazalarının ne kadar aniden gerçekleşebileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Related Posts

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Kene ısırığına karşı kıyafet rengi uyarısı!

Artan sıcaklıklarla birlikte doğa yürüyüşleri ve piknikler keyifli olsa da, uzmanlar kenelere karşı uyarıyor.

60 yaşın üstündeyseniz bunu yapmayı bırakın, ölüm riskini yüzde 26 artırıyor!

Uzmanlar, 60 yaş ve üzeri bireylerin sosyal izolasyona girmesinin, yalnızlığın yol açtığı fiziksel ve zihinsel yıpranma nedeniyle ölüm riskini yüzde 26 oranında yükselttiğini açıkladı.